UGYE MILYEN RÉMISZTŐ TUD NÉHA LENNI A TUDAT, HOGY BABÁT VÁRSZ?

Vajon mindent jól fogok csinálni?

Mikor hová kell menni?

Normális, az, ha fáj valahol?

Kit kérdezzek meg, ha nem vagyok biztos valamiben? Anyukámat? De ő már biztos nem emlékszik mindenre! Zavarjam a nőgyógyászomat? Hívjam fel a védőnőt?

Ezer meg ezer ilyen és ehhez hasonló kérdés kavaroghat a fejedben. Természetes, ha össze vagy zavarodva, főleg, miután elkezdesz cikkeket olvasni a neten, amik egymásnak ellentmondó információkat tartalmaznak.

De megnyugtatlak, létezik megoldás a problémádra: a “Segítség, anya leszek!” című ebook, amit kifejezetten Neked írtam!

Miután elolvastad a könyvet:

Megnyugszol, és felkészültnek fogod magadat érezni a várandósságra és a szülésre, mert valós, hazai tapasztalatokkal és tengernyi hasznos információval fogsz találkozni a könyvben tényszerűen, gyakorlatiasan és érthetően átadva, amit egy hétköznapi gyakorló anyuka szedett össze neked szülésznője és két védőnő közreműködésével. 
A legszuperebb anyának fogod érezni magad, aki egyszerre erős és gyengéd.
Jólesően fogsz hátradőlni egy személyes, laza hangvételű és egyáltalán nem “tankönyvszagú” ebook elolvasása után, amely végre nem az anyaság árnyoldalait foglalja össze, hanem pozitív összképet ad a gyermekvállalásról, emellett pedig nem azt a bizonyos egy “tuti módszert” isteníti, hanem felvázolja a lehetőségeket és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat.
A legtöbb kérdésedre meglesz a kielégítő válaszod. A legalapvetőbbekre is…
Akár azonnal elkezdheted összerakni a kórházi csomagodat, illetve a babakelengyét, mert mindkettőre átfogó listát kapsz.
Számos olyan dolog lesz ismerős, ami az elsőgyermekes szülők számára újdonság lehet.
Nem fog sok meglepetés érni a várandósság alatt, szüléskor, vagy a kisbabáddal együtt töltött első néhány hónapban.
Magabiztosan fogod kezelni a várandósság és a szülés körüli eseményeket, mert tudni fogod, hogy mire számíthatsz, mi mikor és miért történik.
Tudni fogod, hová fordulhatsz a kérdéseiddel, hová kell mindenképpen elmenned (orvos, védőnő, stb.), és hová érdemes. 
Mivel képben leszel, nem kell állandóan a védőnődet, orvosodat, vagy anyukádat hívogatni, ha valami furcsát tapasztalsz (lesz pár szokatlan dolog is, az biztos…).
Élvezni fogod a várandósságot és a babázást, nem pedig rettegni, hogy valamit rosszul csinálsz. 
Rá fogsz jönni, miért hívják a babavárást áldott állapotnak és nem fogod “terhességnek” nevezni. Ugyanis a gyermek áldás és nem teher.

Ez az ebook azért neked való, mert:

AZ INFORMÁCIÓK BŐ FORRÁSA

Ez az egyetlen ekönyv, amire szükséged van, hogy mindent megtudj a várandósságról, a szülésről és a babával töltött első hónapokról

KÉTGYERMEKES ANYUKA ÍRTA

Nem pszichológus, vagy szülészorvos írta, hanem egy hétköznapi, gyakorló anyuka a saját tapasztalatai alapján. Olyan, amilyen te is leszel (esetleg már vagy)

100% VALÓDI TAPASZTALAT

Ebben a könyvben csak olyan információ van, ami a gyakorlatban is bevált, tehát nem az internetről, vagy más könyvekből összeollózott “ismereteket” kapsz, hanem a nagybetűs életben kipróbált tudást.

MAGYAR

Ez nem egy amerikai, vagy brit könyv magyar fordítása. Itthon íródott hazai tapasztalatok alapján. Magyar anyáknak nyújt segítséget.

ŐSZINTE

Nincs köntörfalazás, szépítés, mellébeszélés. Mindenről szó esik benne őszintén, ami a várandósság, szülés, és a gyermeknevelés körül előfordul. Nincsen tabu téma, nincsenek megválaszolatlan kérdések.

KÖNNYED

Nincs benne tudományos “rizsa”. Könnyed, felszabadult stílusban íródott, olyan, mint egy beszélgetés a barátnőiddel egy pohár bor, vagy egy csésze kávé mellett.

LEHETŐSÉGEKET AD

A könyvben nem találod meg a “tutit”, nem istenít, vagy szapul egyetlen módszert sem. Inkább felvázolja a lehetőségeket, amelyek közül aztán kiválaszthatod, hogy számodra és a gyermeked számára mi a legjobb.

MINDIG NÁLAD LEHET

A könyv csak ebook-ként elérhető, így mindig nálad lehet a telefonodon, tableteden, vagy az olvasódon.

MEGNYUGTAT

Ez a könyv azért más, mint a többi, mert árad belőle a nyugalom. Miután elolvastad, azt fogod érezni, hogy nem is olyan ijesztő a várandósság és a szülés, a gyermeknevelésről nem is beszélve. Kézen fog és átvezet a nehézségeken, választ ad a kérdéseidre, hogy az előtted álló időszak ne legyen olyan rémisztő.

Mit mondanak azok, akik már olvasták a könyvet?

Harcsa Péterné Anikó

Védőnő, 2017-ben az Év Védőnője szavazás közönségdíjának nyertese

Ez a könyv nagyon szuper, nagyon a helyén van és nagyon kell. Hétköznapi, közérthető, testközelből, az anyáknak szól. Bátorít, segít, reményt ad. Aki első gyermekét várja, annak millió kérdőjel van a fejében, bizonytalan és elveszett, főleg a mai világban a bőség zavarában. Ez az útmutató leírja, hogyan lehet eligazodni az útvesztőben. Bárkinek lehet problémája, csak meg kell találni a megoldást. Ehhez nagy segítség a könyv.

Szónok Renáta

Mindenkinek ajánlom, aki nem egy szaknyelven íródott könyvet szeretne olvasni, hanem egy átlagos anyaként leírt tapasztalatokat. Számomra nagyon hasznos a könyv, mivel első babánkat várjuk és minden olyan dolog le van írva benne, amire szükség lehet. Az eddigi legjobb könyv, amit olvasok, mert egy anyuka szájából és tapasztalataiból íródott, ez szerintem a legfontosabb a megírásnál, hogy tapasztalja is meg, amit leírt, mert így születhet meg egy igazán jó könyv. Ezúton is köszönöm a hasznos tippeket és az igazán bölcs gondolatokat.

Büte Mónika

Nagyon tetszett! Könnyű olvasni, érthető, hétköznapi. Arra ösztönzött, hogy ne tegyem le. Egyáltalán nem volt unalmas, tanulságos volt, olykor megható. Legjobban az anyatejes táplálás rész tetszett, nagyon részletes, nagy segítség lehet bárkinek, ahogyan az összes többi fejezet is. Tökéletes útmutató egy leendő anyukának!

Fink Adrienn

Árad a könyvből a nyugalom és az, hogy a várandósság nem is olyan félelmetes! Bárcsak előbb olvashattam volna…

Jakab Júlia

Régóta olvasgatok a témában, de ennyire jól összeszedve nem találtam információt a babavárásról. Ki is fogom nyomtatni magamnak! Már a babatervezés fázisában is sok kérdésemre választ kaptam a könyv elolvasása után, segített a félelmeim leküzdésében. A könyvben olvasottak elősegítették a lelki gátjaim oldását.

Tóth Benigna

Elkezdtem olvasni az e-bookot, kb. a felénél tartok, de azt egyben olvastam, vitt magával. Egyszerűen, érthetően írja le a leglényegesebb dolgokat. Már most sok újat tudtam meg, nagyon érdekes olvasmány! Szeretnék gratulálni a két kis gyerkőchöz, és magához az e-bookhoz is! Nagyon tetszik, és jó dolog, hogy van egy ilyen. Óvónéniként dolgozom, nagyon szeretem a gyerekeket, de persze szeretnék már sajátot. Minimum kettőt :-). Ehhez nagyon jó alapokat kap az olvasó, és maga az ebook olvasása is izgalmas, kikapcsolja az embert (ami rám is fér a gyerekzsivajos napok után)! Főleg az a rész tetszett, amiben leírtad a szülést, szinte magam elé képzeltem, hogy én is ott vagyok a szülőszobán. 🙂 Szeretném megköszönni, hogy részese lehetek az életed egyik legszebb darabkájának, és köszönöm az infókat, tanácsokat is! Biztos, hogy rengeteget fog segíteni másoknak is.

 

Olvass bele a könyvbe!

Tartalomjegyzék

Előszó
1. fejezet: Az a bizonyos 9 hónap
+ Ráadás: 7 dolog amit a 9 hónap alatt megtanultam
2. fejezet: Készülődés a nagy napra
3. fejezet: Szüléstörténetek
4. fejezet: Az anyatejes táplálás
5. fejezet: Gyermekágyas időszak, avagy az első hetek a kisbabával
6. fejezet: Pocakriadó
7. fejezet: “Nyugisabb” napok
+ Ráadás: Anyavilág

1. fejezet: Az a bizonyos 9 hónap

Amikor belevágtunk a családalapításba, sokszor ábrándoztam arról, hogyan fogom majd közölni a férjemmel a jó hírt. Talán elmegyek majd egy kis cipőt venni, esetleg egy édes kis babaruhát, és számára jól látható helyre teszem, hogy “majd jól meglepődjön”.

Amikor kezemben tartottam a tesztet, annyira boldog voltam, hogy szinte kivágtam a fürdőszoba ajtót és szaladtam hozzá a pisis teszttel a kezemben. Hát ennyit a romantikus bejelentésről. 🙂

Ha neked sikerül kordában tartanod az érzéseidet, akkor számtalan cukibbnál cukibb módját találod annak, hogyan közöld pároddal, hogy apuka lesz. Ennek csak a fantáziád szabhat határt.

Szívem szerint már aznap rohantam volna az orvoshoz, amikor pozitív lett a tesztem. Itt viszont egyből egy kis türelemre intelek. Amikor kiderül számodra, hogy babát vársz, körülbelül 5 hetes várandós lehetsz. Ez idő tájt még nem sok mindent mutat az ultrahang, szívhangot még semmiképp.

Érdemes várni 2-3 hetet (tudom, hogy ez ilyenkor nagyon nehéz) és azután bejelentkezni a nőgyógyászodhoz, aki hüvelyi ultrahang során fogja megállapítani a várandósságodat, és kiszámolja a szülés várható idejét. Bizony, már akkor hellyel-közzel pontosan tudni fogod a babád születésének napját. 🙂

Ha dolgozol, érdemes eldöntened, hogy szeretnél-e továbbra is - amennyiben olyan munkát végzel, ami a te, vagy a babád egészségét veszélyeztetheti, jelezd orvosod felé, aki táppénzre fog küldeni és elmondja a további teendőket ezzel kap-csolatosan.

Vélhetően magzatvédő-, illetve kismama vitamint is fog ajánlani a nőgyógyászod, melyből számtalanféle létezik már.

Én igyekeztem minél természetesebbet választani, ezért egy gyümölcsalapú folyékony étrend-kiegészítő mellett döntöttem, melyben megtalálhatóak az olyan fontos összetevők, mint például a jód, a folsav, a vas és a D-vitamin.

Ezt követően megbeszélitek a következő vizsgálat időpontját, a leleteddel pedig elküld a körzetileg illetékes védőnőhöz. Ezt neked kell majd kinyomoznod, hogy kicsoda. 🙂

A védőnőnél első alkalommal elég sok időt fogsz tölteni, készülj egy kis innivalóval, élelemmel. Elsőként kifaggat majd a te és párod családjának egészségügyi állapotáról, (volt-e a csalá-dotokban bármilyen egészségügyi probléma szülőnél, nagy-szülőnél) ezért érdemes ezt még a védőnői látogatás előtt átbeszélnetek.

Ezt követően közösen kitöltitek a kiskönyvedet, elmondja milyen gyakran kell járnod hozzá tanácsadásra, és mik történnek ezeken a tanácsadásokon (súlymérés, vizeletvizsgálat, stb.).A későbbiekben vele oszthatod meg észrevételeidet, aggodal-maidat a várandósságodról. Hosszú távú kapcsolat lesz a tiétek, hiszen nem csak a babavárás idején, hanem azt követően a kisbabáddal is látogatnod kell majd meghatározott időközönként.

A védőnő segítségedre lesz, hogy az első hetek nehézségeit könnyebben átvészeld, rendszeresen méri majd kisbabád súlyát és hosszát. Sok jó tanáccsal fog majd ellátni. Érdemes egy bizalmi kapcsolatot kialakítani vele, hiszen a legapróbb problémával, a legjelentéktelenebbnek tűnő kérdésekkel is nyugodtan felkeresheted.

Innentől kezdve pedig kicsit lassulj le, és figyelj oda magadra. Ne dohányozz, ne fogyassz alkoholt. Mielőtt bármiféle orvosságot felírnak neked (vagy magadtól bevennél), tájékozódj, hogy kismamaként szedheted-e.

Az első 12 hétben lehetőleg kerüld a megerőltető, nehéz fizikai munkát, bevásárláskor kérd meg a párodat, hogy cipelje ő a szatyrokat.

Az első trimeszter (harmad) az első 12 hétből áll, ami elég viharosan zajlik. A várandósság első jelei nem mindig kellemesek: érzékelhetsz hangulatingadozást, leküzdhetetlen fáradtságot, melleid érzékenyebbé válhatnak, a légutak vérbősége miatt pedig nem ritka az orrdugulás sem. Érzékenyebb lehetsz a szagokra, de elkezdhetsz kívánni olyan ételeket is, amiket eddig talán sosem szerettél.

Előfordulhat a sokak által jól ismert émelygés, hányinger, hányás. Senki sem tudja megjósolni, hogy neked lesznek-e ilyen tüneteid. Nekem például a kisfiammal egyáltalán nem volt, míg a kislányommal a 14. hétig rosszul voltam.

Amennyiben téged is elér a rosszullét, nem kell megijedni. Figyelj a kellő folyadékbevitelre, és próbálj meg sokszor keveset enni.

Kerüld a nehéz, zsíros ételeket. Személy szerint nekem a hideg citromos-gyömbéres víz segített. Sokan arra esküsznek, hogy reggel, amint kinyitod a szemed, egyél pár falat kekszet. Ez nálam nem volt nyerő. Csakis a víz. Azt viszont mindenhova vittem magammal a kis kulacsomban.

Azt edd, ami jól esik, én például ebben az időszakban csak egy bizonyos ételt kívántam, és volt, hogy hetekig azt ettem. Nyugodj meg, sem neked, sem a babádnak nem lesz baja, ha pár hétig nélkülözöl egyes élelmiszereket.

Saját magamon is tapasztalva és sokak elmondása alapján az 5-12. hét között enyhe menstruációszerű görcsöket is érez-hetsz. Ezt nagy valószínűséggel a méhszalagok húzódása, illetve alhasi vérbőség okozza. Teljesen normális velejárója a várandósságnak, vegyél be magnéziumot és pihenj le, meglátod jobb lesz. 


Amennyiben a panaszok nem enyhülnek, rosszabbodnak, esetleg vérzés is társul mellé, azonnal jelezd az orvosod felé/menj be a legközelebbi kórházba!

Itt ki is emelném, hogy ha a terhességed bármelyik szakaszában vérzést észlelnél, rögvest fordulj orvoshoz!

A fentiekhez még hozzáadódik a hormonális változások okozta fokozott gáztermelés, felfúvódás és székrekedés, ami szintén normális az első hetekben.

Az első trimeszter a 12. hétig tart, ezen időszak alatt már több vizsgálat is esedékes, melyeket a kiskönyvben részletesen látni fogsz.

A 12. héten fog sor kerülni az első genetikai vizsgálatra, amelyre mindenképp ajánlatos elmenni, hiszen ez az első magzati-rendellenesség szűrővizsgálat. Orvosod erről részletes tájékoztatást fog adni.

A második trimesztert már bátran nevezhetjük áldott állapotnak, fellélegezhetsz, hiszen túl vagy az első három hónap megpróbáltatásain. A legtöbb pár ilyenkor jelenti be szűkebb/tágabb környezetének az örömhírt, miszerint bővül a család.

Ha voltak rosszulléteid, akkor nagy valószínűséggel már enyhébbek, vagy teljesen el is múltak. Ismét tele vagy energiával, majd kicsattansz. Ha az orvosodnak nincs ellenvetése, elkezdhetsz mozogni, esetleg a korábban végzett sportot is folytathatod, na persze nem olyan intenzíven.

Mikor a kisfiammal voltam várandós még dolgoztam, és nap végére már nagyon fáradt voltam, így nem végeztem semmilyen mozgásformát, amit utólag nézve nagyon is bánok. Éppen ezért mikor a kislányomat vártam és túl voltam az első trimeszteren, kerestem magamnak és persze a babámnak egy szuper kis mozgást.

Nekem a kismamajógára esett a választásom. Az valami csúcs szuper volt. Mindamellett, hogy átmozgatott, el is lazított, hasznos légzési-, és gátizom gyakorlatokat tanultam és mindig volt a végén relaxáció, amikor a kisbabámmal is felvettem a kapcsolatot, ez volt a kedvenc részem.

Bármilyen mozgásformát is választasz, tudd, hogy nincs rossz döntés, a lényeg, hogy neked és a babádnak is jól essen.

Ilyenkor szokták sokan megkérdezni tőlem, hogy jó-jó, de meddig csinálhatom? Egészen addig, amíg jól esik, és az orvos sem utasít pihenésre, szigorú ágynyugalomra. Én a 38. hétig jógáztam, addig esett jól.

Folytatás az ebookban 😉

© 2019 Hasulyóné Kozár Bernadett - Minden jog fenntartva!

Legyen az enyém a teljes kockázat!

Ha megveszed és elolvasod a könyvet, de utána úgy érzed, hogy semmi hasznosat nem adott neked, akkor csak írj egy e-mailt, és visszafizetjük a könyv árát…
…A teljes árat kérdések, feltételek és rosszmájú megjegyzések nélkül. Nincs harag: van az úgy, hogy nem azt találod, amit kerestél…

RENDELD MEG A KÖNYVET

Az alábbi megrendelő űrlapon kiválaszthatod a könyvet megrendelésre. Az űrlapot kitöltve a fizetés beérkezése után már olvashatod is a könyveket teljes terjedelmükben. Nincs más dolgod, mint megadni a megrendeléshez és a számla kiállításához szükséges adataidat és rákattintani a “Megrendelem” gombra.

Barion

A Barionos vásárlás esetén Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni. A “Megrendelem” gombra kattintva a rendszer átirányít a Barion honlapjára, ahol a Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan kifizetheted a rendelésedet, és az összeg beérkezése után automatikusan kiküldi neked a rendszer a könyvet a számlával együtt a megadott e-mailfiókodba. A Barion egy kiváló rendszer, nagyon szeretjük mi is és a vásárlóink is, azonban arra érdemes számítanod, hogy kicsit lassabban történik a tranzakció, mint amire a legtöbben számítanak, ezért érdemes egy kicsit többet várni a “töltőképernyő” fölött, mielőtt megszakítanád a tranzakciót arra gondolva, hogy nem működik a rendszer. Hidd el, működik, csak több idő kell neki. A Barion az év 365 napján a nap 24 órájában működik.

Banki átutalás

A jó öreg banki utalás, ami kicsit nehézkesebb az előbbinél és egyre kevesebben használják, de ha te így szeretsz fizetni, megadjuk erre is a lehetőséget. A megrendelő űrlap kitöltése és a “Megrendelem” gombra kattintás után a rendszerünk egy díjbekérőt állít ki és küld ki az általad megadott e-mailcímre. Ezt utalással kiegyenlítve a fizetés beérkezése után küldjük neked a könyvet és a számlát. A banki tranzakció csak munkanapokon banki nyitvatartás alatt működik, és az egyes bankok között akár egy-egy napig is vádorolhat a pénz, így az utalás elküldése után kis türelmedet kérjük. Ha nem vagy biztos valamiben, nyugodtan írj nekünk emailt a lent megadott emailcímre.
NAGYON FONTOS, HOGY A KÖNYV JELENLEG CSAK EBOOK-KÉNT ÉRHETŐ EL, NYOMTATÁSBAN NEM JELENT MEG! (Ez természetesen a jövőben változhat.)

Kérlek figyelj rá, hogy a megfelelő ebookot jelöld ki megvásárlásra az űrlap kitöltésekor!

Természetesen megveheted a többit is, ez esetben viszont azokat is be kell jelölni!
Az ebook pdf formátumban elérhetők, így okostelefonról, tabletről, laptopról, ekönyv-olvasóról és bármi egyéb, szöveges fájlt megjeleníteni képes eszközről tökéletesen olvasható.
Ha a sikeres megrendelés után nem találod a könyvet (előrendelés esetén a tájékoztatót) és a számlát (esetleg a díjbekérőt) tartalmazó e-mailt a levelezőrendszered beérkezett üzenetei között, akkor kérlek, nézd meg a Promóciók, Frissítések, vagy a Spam mappában is, mert előfordulhat, hogy a túlbuzgó levélszemétszűrő rossz helyre irányítja. Így biztosan el fog jutni hozzád a számla és a könyv(ek) is. A későbbi levelek is ide érkezhetnek, így ha nem találod őket, nézz be ezekbe a mappákba ismét.
Ha bármi problémád, kérdésed van a megrendeléssel, fizetéssel kapcsolatban, akkor kérlek írj egy emailt a hasulyo.p@gmail.com címre!
Ha pedig érdekel a sorozat második része is, a “Segítség, anya lettem!” című ebook, amelyben a babák és a kisgyermekek fejlődését, és az ezzel járó kihívásokat vesszük górcső alá fél éves kortól három éves korig – úgymint a dackorszakot, a testvérféltékenységet, a bölcsődébe, óvodába járást és hasonlókat – akkor nincs más dolgod, mint a másik könyvet is bekattintani az űrlapon és együtt megvásárolni a kettőt.

Ha kispapa vagy, esetleg kismamaként szeretnéd a párodat felkészíteni az apukaszerepre, akkor pedig mindenképp vedd meg a “Segítség, apa leszek!” című ebookunkat is, ami kifejezetten az apukák szemszögéből járja körül a gyermekvállalás kérdését. Csak pipáld be azt a könyvet is rendeléskor!
Ez egy hétköznapi nyelvezetű, lényegre törő, őszinte, hiteles könyv, ami kipróbált, tapasztalati tudást ad át. Kétgyermekes, gyakorló anyuka írta, akinek igencsak “kijutott” a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos kihívásokból, így a legtöbb kérdésedre megnyugtató választ fog adni.
Tudom, hogy tele vagy kétségekkel. Engedd meg, hogy eloszlassam őket!
Tudom, mekkora eufória gyereket várni. Abban szeretnék neked segíteni, hogy ez ne csak az első rosszullétig, vagy a harmadik ébren töltött éjszakáig tartson.
Köszönöm, hogy egy kicsit én is részese lehetek annak a csodának, amit a gyermeked jelent számodra.