UGYE MILYEN RÉMISZTŐ TUD NÉHA LENNI A KISGYERMEKED VISELKEDÉSE?

Félsz attól, hogyan fogod túlélni gyermeked hisztis korszakát?

Számodra is idegörlő, hogy gyereked a legváratlanabb helyzetekben borul ki?

Úgy érzed, hogy a “kis angyalkád” hirtelen “kisördöggé” változott?

Te is sírsz, amikor arra gondolsz, hogy hamarosan ott kell hagynod őt az óvodában?

Ezer meg ezer ilyen és ehhez hasonló kérdés kavaroghat a fejedben. Természetes, ha össze vagy zavarodva, főleg, miután elkezdesz cikkeket olvasni a neten, amik egymásnak ellentmondó információkat tartalmaznak.

De megnyugtatlak, létezik megoldás a problémádra: a “Segítség, anya lettem!” című ebook, amit kifejezetten Neked írtam!

Miután elolvastad a könyvet:

Megnyugszol, és felkészültnek fogod magadat érezni a gyermeked dackorszakára, mert valós, hazai tapasztalatokkal és tengernyi hasznos információval fogsz találkozni a könyvben tényszerűen, gyakorlatiasan és érthetően átadva, amit egy hétköznapi gyakorló anyuka szedett össze neked szülésznője és két védőnő közreműködésével. 
A legszuperebb anyának fogod érezni magad, aki egyszerre erős és gyengéd.
Jólesően fogsz hátradőlni egy személyes, laza hangvételű és egyáltalán nem “tankönyvszagú” ebook elolvasása után, amely végre nem az anyaság árnyoldalait foglalja össze, hanem pozitív összképet ad a gyermekvállalásról, emellett pedig nem azt a bizonyos egy “tuti módszert” isteníti, hanem felvázolja a lehetőségeket és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat.
A legtöbb kérdésedre meglesz a kielégítő válaszod. A legalapvetőbbekre is…
Számos olyan dolog lesz ismerős, ami az elsőgyermekes szülők számára újdonság lehet.
Nem fog sok meglepetés érni a gyermeked két éves kora körül kialakuló dackorszakban.
Magabiztosabban és rutinosabban fogod kezelni a hisztijeit is.
Tudni fogod, hová fordulhatsz a kérdéseiddel. 
Élvezni fogod a gyermeknevelést, nem pedig rettegni, hogy valamit rosszul csinálsz. 

Ez az ebook azért neked való, mert:

AZ INFORMÁCIÓK BŐ FORRÁSA

Ez az egyetlen ekönyv, amire szükséged van, hogy mindent megtudj a dackorszakról és a hisztikezelésről

KÉTGYERMEKES ANYUKA ÍRTA

Nem pszichológus, vagy szülészorvos írta őket, hanem egy hétköznapi, gyakorló anyuka a saját tapasztalatai alapján. Olyan, amilyen te is vagy…

100% VALÓDI TAPASZTALAT

Ebben a könyvben csak olyan információ van, ami a gyakorlatban is bevált, tehát nem az internetről, vagy más könyvekből összeollózott “ismereteket” kapsz, hanem a nagybetűs életben kipróbált tudást.

MAGYAR

Ez nem egy amerikai, vagy brit könyv magyar fordítása. Itthon íródott hazai tapasztalatok alapján. Magyar anyáknak nyújt segítséget.

ŐSZINTE

Nincs köntörfalazás, szépítés, mellébeszélés. Mindenről szó esik benne őszintén, ami a dackorszakban előfordul. Nincsen tabu téma, nincsenek megválaszolatlan kérdések.

KÖNNYED

Nincs benne tudományos “rizsa”. Könnyed, felszabadult stílusban íródott, olyan, mint egy beszélgetés a barátnőiddel egy pohár bor, vagy egy csésze kávé mellett.

LEHETŐSÉGEKET AD

A könyvben nem találod meg a “tutit”, nem istenít, vagy szapul egyetlen módszert sem. Inkább felvázolja a lehetőségeket, amelyek közül aztán kiválaszthatod, hogy számodra és a gyermeked számára mi a legjobb.

MINDIG NÁLAD LEHET

A könyv csak ebook-ként elérhető, így mindig nálad lehet a telefonodon, tableteden, vagy az olvasódon.

MEGNYUGTAT

Ez a könyv azért más, mint a többi, mert árad belőle a nyugalom. Miután elolvastad, azt fogod érezni, hogy nem is olyan ijesztő a dackorszak. Kézen fog és átvezet a nehézségeken, választ ad a kérdéseidre, hogy az előtted álló időszak ne legyen olyan rémisztő.

Mit mondanak azok, akik már olvasták a könyvet?

Hirsch-Szántó Dóra

Hosszú ideje keresek megfelelő olvasmányt a dackorszakról, de ilyen jót eddig nem találtam. Tetszik, hogy nem tényként írod, hogy mit érdemes tenni adott helyzetekben, hanem leírod, hogy nálatok mi vált be és igazából egy megoldási javaslatot adsz az olvasónak. Nagyon átjött az érzelmi háttér is, a hullámvölgy amin keresztül mentél. A lelki vívódások, az, hogy senki sem tökéletes és nem is akarsz az lenni, csak a gyerek boldogsága a cél. Nagyon tetszik, ahogy részletesen leírod, hogy mit éltél át, mit tanácsoltak szakemberek, merre léptetek tovább, mi működött és mi nem, ez nagyon hasznos volt számomra. A könyv nyelvezete is választékos, lényegretörő, a közvetlen megszólítás olyan érzetet kelt, mintha beszélgetnénk egy kávé mellett, élveztem olvasni. A poénok is jók benne. A kistesós rész is szuper, elmosolyodtam sokszor. De például az “ajándék a kistesótól”, hát ez fantasztikus ötlet!

Büte Mónika

Érződik a könyvből, hogy őszintén írtál és hogy vállalod a nehézségeket, amik az anyasággal együtt járnak. Tény, hogy minden gyermek más, és mindenkinél más válik be, de a te praktikáid nagyjából az összes gyereknél célravezetőek lehetnek. A könyv egyrészt naplószerű, másrészt oktató jellegű is. Érdemes lenne az apukáknak is elolvasni, sokat tanulhatnak ők is belőle. Ajánlott leendő anyukáknak is elolvasni, mert ezáltal fel tudnak készülni a rájuk váró kihívásokra, de a kisgyermekes anyukák is sok ötletet tudnak meríteni belőle. Köszönöm, hogy elolvashattam.

Olvass bele a könyvbe!

Tartalomjegyzék

Előszó
1. fejezet: Csecsemőből totyogó
2. fejezet: Kistestvér születik
3. fejezet: Mindennapok két gyerekkel
4. fejezet: Határok felállítása a kiegyensúlyozottabb gyermekért
5. fejezet: Az a bizonyos dackorszak
6. fejezet: Amikor bizony fejlesztésre van szükség
Mi az a korai fejlesztés? Miben segít a TSMT torna? Hogyan befolyásolja egy kisfiú mindennapjait, ha túlhallása van? Patás angyalok - lovasterápia
7. fejezet: Az első igazi “elszakadás” avagy bölcsődébe/ óvodába megy a gyermek
8. fejezet: Minőségi időtöltés a gyermekkel
Utószó

Előszó

Azt vallom, hogy a várandósság és a szülés az anyaság könnyebbik része volt. Hogy miért is írom ezt?

Mert innentől minden egyes nap (kisebb-nagyobb) kihívás lesz, és nem mellesleg döntések sora. Odaadjam-e neki ennyi idősen azt a játékot? Ezzel nem fogja-e megsérteni magát? Mennyit egyen-igyon-aludjon? Felkapjam, ha sír, vagy tanuljon egy kis önnyugtatást? És még sorolhatnám… 
Visszanézve, az első hat hónap tényleg a könyebbik része volt. Igaz, akkor ezt nem úgy éltem meg. Hiába volt ott a hasfájás, a fogzás, a szoptatás körüli stressz, negyed annyi döntést nem kellett hozni. Még mozdíthatóak is voltunk. Ha valahova menni akartam, vittem magammal a babát. De ahogy elkezdenek mozogni, valahogy mi anyák egyre zárkózottabbak leszünk.

Aztán amikor minden egy kicsit könyebbé vált, a gyerkőc átaludta az éjszakát, önállóan evett, egyre több szót mondott, néha már azt is megértette amit akartam tőle, kézenfogva sétáltunk, eljártunk állatkertbe, játszótérre, játszóházba, hurrá mindent élvezett, én pedig kimozdulhattam végre, még ha nem is igazán pont ezekre gondol az ember a kimozdulás szó hallatán. Na akkor elkapott az érzés, hogy de jó lenne ismét babázni. Jöhet a kistesó projekt. És jött is.

Két gyerek, kétszer olyan nehéz? Elárulom, hogy nem. Kistesóval élveztem a lazaságot, hogy alig voltam stresszes, hiszen már rutinos anyuka voltam. Az elejétől fogva gyönyörűen szopizott, aludt, a testvérféltékenységnek sem volt nyoma. Már kezdtem elhinni, hogy az életünk egész élhető….

Aztán a nagynál beköszöntött a dackorszak. És ezt még tetőzte, hogy korai fejlesztésre is szükség lett, így aztán tényleg minden a feje tetejére állt. Miközben ezt a könyvet írom, már legalább tudom, hogy ezeket is megoldjuk valahogy, és jó úton haladunk ahhoz, hogy megtaláljuk a saját megoldásainkat a hétközna-pokra. Még ha ez most több pénzbe, kevesebb nyugodt órákba, és megannyi megfeszített munkába is fog kerülni.

Mindenhonnan azt hallani, hogy a gyereknevelés majd jön ösztönből, ami meg nem, azt megtalálod az interneten…csakhogy amíg nem tudod, hogy mi vár rád, addig nincs is mit keresni. Ha pedig már benne vagy, nagyon hamar egy süllyedő hajón találhatod magad.

Ennek a könyvnek a célja, hogy felkészítsen az előtted álló időszakra. Ha szerencsés vagy, akkor csak érintőlegesen fogsz találkozni egyes helyzetekkel, de az is lehet, hogy pont azt fogod átélni, amit én. Csak te már jó eséllyel a megoldást vagy az ahhoz vezető utat is tudni fogod!

1. fejezet: Csecsemőből totyogó

Hozzátáplálás

Bíztam abban, hogy a fiam önállósodásával majd egyre könnyebbek lesznek a hétköznapok. Igaz, hogy már nem voltak azok a szigorú “háromóránkénti etetések”, de a hirtelen beinduló mozgás- és beszédfejlődés új feladatok elé állított bennünket. Na meg persze ott volt a hozzátáplálás is, ami számtalan anyukában félelmet kelt. 
A “Segítség, hozzátáplálok” című ingyenes útmutatóm egy remek kiindulópont lehet ahhoz, hogy hogyan is kezdd el. Ezt megtalálod ezzel a könyvvel együtt az emailben.

Elárulom, hogy a folytatás sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnád. Akár anyatejes, akár tápszeres a babád, az új ízek megismertetése nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé.

Nagyon fontos, hogy ezeket a “feladatokat” ne stresszként éld meg, hiszen a babád pontosan érzi, ha feszült, ideges vagy. Ha valami nem megy, nem ízlik neki, akkor ne erőltesd. Ami tegnap nem sikerült, majd holnap fog.

Igen sarkallatos pontja a hozzátáplálásnak, hogy mikor is kezdjünk el szilárd ételt adni a babának. Vannak anyukák, akik már 6 hónapos kortól megpróbálják a darabos, azaz az úgynevezett “falatkás” (BLW) hozzátáplálást bevezetni babájuknál, ebben az esetben ki is hagyják a pépes korszakot.

Én abszolút nem ennek a módszernek voltam a híve, így én a könnyű, lágy, selymes péppel indítottam és 8-9 hónapos korban kezdtem megkóstoltatni a kisfiammal a darabos ételt.

De mivel is kezdtem? Eleinte puhára párolt zöldségfalatkákkal, vagy puha gyümöl-csökkel (pl. banán, barack), amiket könnyedén fel tudott csipegetni, és ezt nagyon élvezte is.

Aztán az ebédnél az eddig selymesre turmixolt főzeléket, egy picit darabosabbra hagytam. Elsőre természetesen nem is tetszett neki, csak úgy lökdöste ki a nyelvével. Tudtam, hogy akkor ezzel még picit várni kell. Aztán ahogy megszokta a fentebb említett kis falatkákkal, hogy az étel nem csak folyékony és pépes formában létezik, egyre ügyesebben kezdte enni a kissé darabosabb főzelékeket is. Aztán már csak villával törtem neki össze. Végül azon kaptam magam, hogy már el is tettem a turmixgépet. 🙂

A zöldség-, és gyümölcsfalatkákon kívül később adhatsz a babádnak kölesgolyót, bulátát, puffasztott kukoricát (pufi) tízóraira vagy uzsonnára. Ezeket a kezébe tudja venni, gyakorolhatja az önálló evést. Mivel hamar szétolvad a szájában, nem kell tartanod a fulladástól, de mindig szülői felügyelet mellett add, mert vannak igen mohó babák is.

Kenyeret, kiflit csak akkor adj, ha már a fent említetteket szépen eszi. Ha ez megvan, akkor jöhet a puha kenyérkocka, kifli stb.

Nagyon fontos, hogy kisbabád számára az étkezés élvezetes legyen, hiszen a most kialakult benyomása az evéssel kapcsolatosan az egész életére ki fog hatni.

Ami olyan, azt tedd a babád elé, had csipegesse egyedül. Még ha úgy is tűnik, hogy csak “játszik” az étellel, (maszatol, szétnyomkodja stb.) valójában felfedezi azt. Megismeri a textúráját, formáját, ízét. Tudom, hogy nagyon bosszantó tud lenni, amikor végre sikerül rendbe tenni a lakást, a konyha is csillog-villog, aztán a gyerkőc egy evészettel ezt tönkre is teszi.

Velem is számtalanszor előfordult, hogy egy nap 5-ször porszívóztam és mostam fel. De hát könyörgöm ez a dolgom, ezért vagyok itthon. És természetesen az eredmény sem maradt el. Gyermekem hajlandó volt, és hajlandó a mai napig bármit megkóstolni, az más téma, hogy ízlik-e neki vagy sem. Az evés nem teher, hanem öröm számára.

A másik nagyon fontos dolog, amit meg kell említenem, az a közös étkezés. Amióta magabiztosan ül Attila és így az asztalhoz tudtam ültetni, azóta ragaszkodom napi egy olyan étkezéshez, amit közösen együtt az asztalnál ülve töltünk. Ez hétköznap általában a vacsora, hétvégén pedig a reggeli és az ebéd. Ilyenkor szépen megterítve, együtt asztalhoz ülünk, jókat beszélgetünk. Nincs mese, sem pedig telefon! Egymásra figyelünk, és egymás társaságát élvezzük. Én is pontosan látom, hogy egy nagyon feszített, rohanó világban élünk, éppen ezért kell egy olyan “esemény” a napunkba, ami segít abban, hogy fejben is hazaérjünk, egymásra hangolódjunk, az étkezés után pedig teljes figyel-münkkel egymás felé forduljunk. Ez a példa követendő lesz gyermekeink számára is. Köztudott, hogy akik rendszeresen közösen asztalhoz ülnek, azok kevesebbet veszekednek és boldogabbak. Kötelezővé tenném minden család életében!

Mozgásfejlődés
Fél éves kor után rohamtempóban beindul a mozgás,- és beszédfejlődés is.
Babád elkezd kúszni, mászni, majd felül, feláll és végül elkezd járni. Amint a kúszás rejtelmeit elsajátította, onnantól kezdve helyváltoztatásra képes, tehát nem fog ott maradni, ahol hagytad. Ez nagyon izgalmas mind a baba, mind pedig a te életedben.

Tudnod kell, hogy minél tovább kúszik-mászik a babád, annál jobb. Fontos, hogy se a kúszás, se pedig a mászás ne maradjon ki nála. Miért is fontos ez?
“Amennyiben kimarad a kúszás vagy a mászás a baba fejlődéséből, nem csak egy mozgáskoordinációs hiányosság lesz az eredmény, hanem az idegrendszeri érés sem halad a megfelelő irányban.
Az idegrendszer felépítésében hiányos-ságok keletkeznek, a test, mint fizikai eszközrendszer nem képes maradéktalanul ellátni a feladatát. Ezek a működésbeli hibák hátrányosan befolyásolják a gyermek értelmét és érzelem-világát.”
Forrás: (...)

Természetesen ezek a folyamatok nem csak izgalmasak, de nagyon fárasztóak is.
Kisbabád igyekszik a nap minden percében felfedezni az őt körülvevő világot. Amikor a kúszást és mászást már remekül elsajátította, biztos lehetsz benne, hogy elkezdi a ház különböző részeit felfedezni. Kihúzkodja a fiókokat, lepakol a polcokról, kinyitja a szekrényeket.

Fontos, hogy a veszélyes és törékeny tárgyakat tedd magasra, hogy ne érhesse el. Igen, egyfajta lakásátrendezésről van itt szó. Eleinte nagyon aranyos ez a pakolgatás, de pár nap, és garantáltan bosszankodni fogsz. A “pakolós” korszak átvészeléséhez a következő tippeket javaslom: Az alsó fiókokba tegyél olyan tárgyakat, játékokat, amelyek érdeklik a kisbabádat.
Tegyél a szoba különböző sarkaiba 1-1 dobozt, babád kedvenc játékaival. 
Néhány játékot dugj el pár hétre, majd ismét vedd elő, így azok újra érdekesek lesz-nek a babádnak.

Ne feledd, hogy a konnektorokat is “bababiztossá” kell tenni, illetve minden más veszélyforrást meg kell szüntetni számára.

Ha kétszintes házban laktok akkor a lépcsőfeljáróhoz és lejáróhoz is biztonsági rácsot kell felszerelnetek gyermeketek biztonsága érdekében.

Célszerű az asztalok sarkára sarokvédőt tenni, hogy megóv-játok babátokat a komolyabb fejsérülésektől.

Korábban is említetem már, hogy a fiókokból, szekrényekből magasabb helyre tegyétek a törékeny, veszélyes tárgyakat, ha mégsem tudjátok eltenni, akkor vegyetek a szekrényre gyerekzárat.

Nem igazán biztonsági szempontból fontos megemlítenem a következő dolgot, de hidd el, nagyon praktikus és egyszer még hálás leszel nekem, hogy leírtam.

Kapható a hűtőszekrényre is zár, melyet olyan magasságban tudsz felszerelni, hogy a babád ne érje el. Nagyon hamar rájön majd a kis lurkód, hogy hogyan is nyílik a hűtőajtó, és onnantól nincs megállás egészen a hűtőszekrény kipakolásáig. Attila már 3 éves, de még mindig a hűtőn van a zár, ugyanis képes az egész heti desszertet kirámolni és egy ültő helyében megenni. 🙂

Egy éves kor körül a babák többsége elkezdi gyakorolni az első önálló lépéseket.

Fontos, hogy semmit se siettess, hagyd, hogy babád a saját tempójában fejlődjön. Nem fog hamarabb járni, ha kézenfogva vezeted, viszont az önálló egyensúlyozás képességét így csak később tanulja meg. Ha az egyik kezét fogod és úgy sétáltok, akkor pedig az egyensúlya az egyik oldalra tolódik, ami szintén probléma lehet a későbbi önálló járásban. Totyogód eleinte megszámlálhatatlanul sokat fog huppanni. Fontos, hogy ebben se akadályozd, ne nyúlj oda minden esésnél, csak ha látod, hogy komolyabban is megsérülhet, ne féltsd túl, az elesés is a mozgásfejlődés természetes velejárója.

A járásfejlődést segítheti egy tologatható kis jármű, viszont hátráltatja és veszélyes is a bébikomp.
Utóbbi megakadályozza, hogy gyermeked saját erejéből tartsa a függőleges helyzetet és tapasztalatot szerezzen az egyen-súlyozásról.

Leereszkedhetsz hozzá négykézláb, nézheted, ahogy a bútorok-ba kapaszkodva lépeget, vagy éppen elszánja magát és megteszi az első lépéseit - engedd, hogy önállóan tegye, amire képes.

Ha már jár a babád, esedékessé válik az első cipő megvásárlása is. Légy körültekintő, fontos szempont, hogy rugalmas legyen a talpa és stabil a kérge.

Szeparációs szorongás: Attila és Boglárka is végtelenül kedves és nyitott baba volt. Bárki kezében elvoltak, bárki...

Folytatás az ebookban 😉

© 2019 Hasulyóné Kozár Bernadett - Minden jog fenntartva!

Legyen az enyém a teljes kockázat!

Ha megveszed és elolvasod a könyvet, de utána úgy érzed, hogy semmi hasznosat nem adott neked, akkor csak írj egy e-mailt, és visszafizetjük a könyv árát…
…A teljes árat kérdések, feltételek és rosszmájú megjegyzések nélkül. Nincs harag: van az úgy, hogy nem azt találod, amit kerestél…

RENDELD MEG A KÖNYVET

Az alábbi megrendelő űrlapon kiválaszthatod a könyvet megrendelésre. Az űrlapot kitöltve a fizetés beérkezése után már olvashatod is a könyveket teljes terjedelmükben. Nincs más dolgod, mint megadni a megrendeléshez és a számla kiállításához szükséges adataidat és rákattintani a “Megrendelem” gombra.

Barion

A Barionos vásárlás esetén Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni. A “Megrendelem” gombra kattintva a rendszer átirányít a Barion honlapjára, ahol a Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan kifizetheted a rendelésedet, és az összeg beérkezése után automatikusan kiküldi neked a rendszer a könyvet a számlával együtt a megadott e-mailfiókodba. A Barion egy kiváló rendszer, nagyon szeretjük mi is és a vásárlóink is, azonban arra érdemes számítanod, hogy kicsit lassabban történik a tranzakció, mint amire a legtöbben számítanak, ezért érdemes egy kicsit többet várni a “töltőképernyő” fölött, mielőtt megszakítanád a tranzakciót arra gondolva, hogy nem működik a rendszer. Hidd el, működik, csak több idő kell neki. A Barion az év 365 napján a nap 24 órájában működik.

Banki átutalás

A jó öreg banki utalás, ami kicsit nehézkesebb az előbbinél és egyre kevesebben használják, de ha te így szeretsz fizetni, megadjuk erre is a lehetőséget. A megrendelő űrlap kitöltése és a “Megrendelem” gombra kattintás után a rendszerünk egy díjbekérőt állít ki és küld ki az általad megadott e-mailcímre. Ezt utalással kiegyenlítve a fizetés beérkezése után küldjük neked a könyvet és a számlát. A banki tranzakció csak munkanapokon banki nyitvatartás alatt működik, és az egyes bankok között akár egy-egy napig is vádorolhat a pénz, így az utalás elküldése után kis türelmedet kérjük. Ha nem vagy biztos valamiben, nyugodtan írj nekünk emailt a lent megadott emailcímre.
NAGYON FONTOS, HOGY A KÖNYV JELENLEG CSAK EBOOK-KÉNT ÉRHETŐ EL, NYOMTATÁSBAN NEM JELENT MEG! (Ez természetesen a jövőben változhat.)

Kérlek figyelj rá, hogy a megfelelő ebookot jelöld ki megvásárlásra az űrlap kitöltésekor!

Természetesen megveheted a többit is, ez esetben viszont azokat is be kell jelölni!
Az ebook pdf formátumban elérhetők, így okostelefonról, tabletről, laptopról, ekönyv-olvasóról és bármi egyéb, szöveges fájlt megjeleníteni képes eszközről tökéletesen olvasható.
Ha a sikeres megrendelés után nem találod a könyvet (előrendelés esetén a tájékoztatót) és a számlát (esetleg a díjbekérőt) tartalmazó e-mailt a levelezőrendszered beérkezett üzenetei között, akkor kérlek, nézd meg a Promóciók, Frissítések, vagy a Spam mappában is, mert előfordulhat, hogy a túlbuzgó levélszemétszűrő rossz helyre irányítja. Így biztosan el fog jutni hozzád a számla és a könyv(ek) is. A későbbi levelek is ide érkezhetnek, így ha nem találod őket, nézz be ezekbe a mappákba ismét.
Ha bármi problémád, kérdésed van a megrendeléssel, fizetéssel kapcsolatban, akkor kérlek írj egy emailt a hasulyo.p@gmail.com címre!
Ez egy hétköznapi nyelvezetű, lényegre törő, őszinte, hiteles könyv, ami kipróbált, tapasztalati tudást ad át. Kétgyermekes, gyakorló anyuka írta, akinek igencsak “kijutott” a dackorszakkal és a gyermekneveléssel kapcsolatos kihívásokból, így a legtöbb kérdésedre megnyugtató választ fog adni.
Tudom, hogy tele vagy kétségekkel. Engedd meg, hogy eloszlassam őket!
Köszönöm, hogy egy kicsit én is részese lehetek annak a csodának, amit a gyermeked jelent számodra.