UGYE MILYEN RÉMISZTŐ TUD NÉHA LENNI A TUDAT, HOGY APA LESZEL?

Vajon mindent jól fogok csinálni?
Mikor hová kell menni?
Mikor vigyem be a kórházba a kedvesemet?
Kit kérdezzek meg, ha nem vagyok biztos valamiben? Apámat? De ő már biztos nem emlékszik mindenre, és különben is, az ő idejében minden más volt!
Kérdezzem a barátaimat? De még egyiknek sincs gyereke!
Egyáltalán hogy kell a babát megfogni?
Ezer meg ezer ilyen és ehhez hasonló kérdés kavaroghat a fejedben. Természetes, ha össze vagy zavarodva, főleg, miután elkezdesz cikkeket olvasni a neten, amik egymásnak ellentmondó információkat tartalmaznak.

De megnyugtatlak, létezik megoldás a problémádra: a “Segítség, apa leszek!” című ebook, amit kifejezetten Neked írtam!

Miután elolvastad a könyvet:

Megnyugszol, és felkészültnek fogod magadat érezni az apaságra, mert valós, hazai tapasztalatokkal és tengernyi hasznos információval fogsz találkozni a könyvben tényszerűen, gyakorlatiasan és érthetően átadva, amit egy hétköznapi gyakorló apuka szedett össze neked. 
A legszuperebb apának fogod érezni magad, aki egyszerre erős és gyengéd.
Jólesően fogsz hátradőlni egy személyes, laza hangvételű és egyáltalán nem “tankönyvszagú” ebook elolvasása után, amely végre nem az apaság árnyoldalait foglalja össze, hanem pozitív összképet ad a gyermekvállalásról, emellett pedig nem azt a bizonyos egy “tuti módszert” isteníti, hanem felvázolja a lehetőségeket és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat. Sőt, egyáltalán az apasággal foglalkozik, apáknak íródott egy apától.
A legtöbb kérdésedre meglesz a kielégítő válaszod. A legalapvetőbbekre is…
Akár azonnal elkezdheted összerakni a babakelengyét, mert részletesen megismered ennek apukákra eső részét: úgymint bababútor, gyerekülés, babakocsi, stb.
Számos olyan dolog lesz ismerős, ami az elsőgyermekes szülők számára újdonság lehet.
Nem fog sok meglepetés érni a babavárás alatt, szüléskor, vagy a kisbabáddal együtt töltött első néhány hónapban.
Magabiztosan fogod kezelni a kedvesed várandóssága és a szülés körüli eseményeket, mert tudni fogod, hogy mire számíthatsz, mi mikor és miért történik.
Élvezni fogod a babavárást és a babázást, nem pedig rettegni, hogy valamit rosszul csinálsz. 
Rá fogsz jönni, miért hívják a babavárást áldott állapotnak és nem fogod “terhességnek” nevezni. Ugyanis a gyermek áldás és nem teher.

Ez az ebook azért neked való, mert:

AZ INFORMÁCIÓK BŐ FORRÁSA

Ez az egyetlen ekönyv, amire szükséged van, hogy mindent megtudj a babavárásról, a szülésről és a babával töltött első hónapokról

KÉTGYERMEKES APUKA ÍRTA

Nem pszichológus, vagy védőnő írta, hanem egy hétköznapi, gyakorló apuka a saját tapasztalatai alapján. Olyan, amilyen te is leszel (esetleg már vagy)

100% VALÓDI TAPASZTALAT

Ebben a könyvben csak olyan információ van, ami a gyakorlatban is bevált, tehát nem az internetről, vagy más könyvekből összeollózott “ismereteket” kapsz, hanem a nagybetűs életben kipróbált tudást.

MAGYAR

Ez nem egy amerikai, vagy brit könyv magyar fordítása. Itthon íródott hazai tapasztalatok alapján. Magyar apáknak nyújt segítséget.

ŐSZINTE

Nincs köntörfalazás, szépítés, mellébeszélés. Mindenről szó esik benne őszintén, ami a várandósság, szülés, és a gyermeknevelés körül előfordul. Nincsen tabu téma, nincsenek megválaszolatlan kérdések.

KÖNNYED

Nincs benne tudományos “rizsa”. Könnyed, felszabadult stílusban íródott, olyan, mint egy beszélgetés a cimborákkal egy korsó sör, vagy egy csésze kávé mellett.

LEHETŐSÉGEKET AD

A könyvben nem találod meg a “tutit”, nem istenít, vagy szapul egyetlen módszert sem. Inkább felvázolja a lehetőségeket, amelyek közül aztán kiválaszthatod, hogy számodra és a gyermeked számára mi a legjobb.

MINDIG NÁLAD LEHET

A könyv csak ebook-ként elérhető, így mindig nálad lehet a telefonodon, tableteden, vagy az olvasódon.

MEGNYUGTAT

Ez a könyv azért más, mint a többi, mert árad belőle a nyugalom. Miután elolvastad, azt fogod érezni, hogy nem is olyan ijesztő a gyermekvállalás és a szülés, a gyermeknevelésről nem is beszélve. Kézen fog és átvezet a nehézségeken, választ ad a kérdéseidre, hogy az előtted álló időszak ne legyen olyan rémisztő.

Olvass bele a könyvbe!

Tartalomjegyzék

Előszó
1. fejezet: Mit is jelent apának lenni manapság?
2. Fejezet: Családtervezés
3. Fejezet: Várandósság
4. fejezet: A szülés
5. fejezet: Hazajön a trónörökös
6. fejezet: Használati utasítás a babához
7. fejezet: Az első hat hónap
8. fejezet: A csecsemő lassacskán gyermekké érik
9. fejezet: Apának lenni a XXI. században
Végszó

Előszó

A legtöbb pár életében eljön az a bizonyos érzés… Az érzés, ami elindítja őket életük legvadabb hullámvasútján. Szóba kerül a gyerek, aztán jön, hogy “Te szeretnéd?” “Szerinted itt az idő?” Ezután belevágtok az élvezetes részébe, és a sok hancúrozás után egyszer csak azon kapjátok magatokat, hogy a kedvesed pozitívat pisilt.

Számodra is elérkezett az idő, gratulálok! Ott van a teszt, melyen teljesen mindegy, hogy halványan, vagy erősen, de ott a pozitív jel.

“Ejha, ez igen! Apa leszek! Ez fantasztikus!” gondolják a legtöbben. Ám a következő pillanatban jön is a soha véget nem érő parazuhatag első hulláma: “Akkor most mit kell csinálnom? kezdjem el ledugózni a konnektorokat? Keressek gyerekülést a neten?” Fogalmad sincs, mi a következő lépés, és ezzel nincs is semmi baj. Senkinek sincs még ekkor. De idővel minden kérdésedre választ kapsz.

A lényeg, hogy készülj fel és hamarabb tudj valami válaszfélét legalább elméletben, mielőtt még az élet feltenné a hozzá tartozó kérdést. Mert hidd el, sokat fog “kérdezősködni”…

Ez a könyv segítséget fog neked nyújtani abban, hogy tudd, mire számíts a várandósság, szülés, majd a gyermekágyas időszak és az első közös hónapok, évek alatt kispapaként és apukaként.

Most pedig szánj magadra, a Kedvesedre és a születendő gyermekedre pár órát, vedd a kezedbe ezt a könyvet, én pedig elmesélem Neked, hogyan is fog zajlani ez az utazás.

Miután a végére értél és azt érzed, hogy egy megnyugtató beszélgetésben volt részed, sikerült sok kérdésre választ kapnod és magabiztosabb vagy, akkor az olvasmány elérte a célját.

1. fejezet: Mit is jelent apának lenni manapság?

Akár volt apamodell az életedben, akár nem, illetve akármilyen is volt az a férfi, aki fiaként tekintett rád, él benned egy kép arról, mi is egy apa dolga. Ezt persze a saját tapasztalataid mellett erősen befolyásolja a környezeted is: a családod, a barátaid, illetve az a töménytelen mennyiségű reklám és egyéb véleményformáló eszköz, ami naponta zúdul ránk mindenféle gát nélkül.
Én csak a saját apaképemet és az én véleményem szerint követendő apaszerepet tudom leírni itt néhány mondatban, illetve folyamatosan a könyv terjedelmében. Íme tehát néhány tanács tőlem, hogyan kell jó pának lenni:

- Légy férfi: itt nem a szőrös-borostás macsóra gondolok, hanem arra, hogy döntéseket hozol, kiállsz azok mellett, igyekszel anyagilag önálló és független életet élni, és olyan alap vagy a családod, a párod életében, akire mindig támaszkodhatnak, építkezhetnek.

- Légy családfő, családfenntartó: nem kell, hogy mindig a tied legyen az utolsó szó és mindig minden úgy legyen, ahogy te akarod, de ne is légy papucs, állj ki magadért. Nálunk a kölcsönös tiszteletre, egymás kiismerésére és a bölcs kompromisszumokra épülő demokrácia és közös döntési mechanizmus vált be a feleségemmel, aminek a felépítése sok munkába és összecsiszolódásba került, de megérte. (A kiskorúaknak pedig még nincs szavazati joguk, de amennyire lehet, kikérjük a véleményüket.) Arról pedig talán fölösleges is részletesen beszélni, hogy te alapozd meg a családod anyagi jólétét. Anya is hozzátehet, sőt, a legtöbb nő szeretne is (ezt nyugodtan engedd meg neki), de változó szerepek ide, vagy oda, ez továbbra is a férfi dolga.

- Légy férj: Légy támasza a felségednek, de azért ne menj le kutyába. Segítsd, ahol tudod, és támogasd, főleg a gyerekvállalás és -nevelés kihívásokkal teli időszakában, de azért ne add fel a méltóságodat. Érezze azt, hogy támaszkodhat rád.

- Légy APA: egy gyermek életében ugyanolyan fontos az apa, mint az anya jelenléte. Mutass neki jó példát, legyél követendő férfi- és apamodell, akár a fiadnak, hogy hozzád hasonlóvá akarjon válni, akár a lányodnak, hogy hozzád hasonló férjet válasszon. Legyél ott számukra, tanítsd őket, játssz velük. Nyugodtan adj te is gyógypuszit, mesélj mesét, sétáljatok, nevessetek, legyetek együtt minél többet. Minél kevesebb időt töltesz velük az elején (munkára, határidőre, pénzkeresésre vagy bármi másra hivatkozva), annál kevésbé fognak vágyni a társaságodra később.

Végül pedig, a legjobb, amit tehetsz: a gyerekeid lássák, hogy szereted az anyjukat, ez nagyon fontos. (Ez közhelynek hangzik, de nagyon is igaz.) Ja igen, ezt nem lehet megjátszani, sőt szinte semmit sem érzelmi szinten. A gyerek pillanatok alatt átlát rajtad, és semmibe vesz, ha bármit hazudsz neki ezen a fronton. A Mikulás létezése még belefér, mint kegyes gyermeki füllentés, de a párkapcsolati problémák nem tartoznak rájuk, a rózsaszín világ bekamuzása pedig nem fog menni.

“Csak ennyi?” - kérdezheted joggal. Igen, és tudom, hogy soknak, nehéznek tűnik. Nem kertelek: néha tényleg nem könnyű, és a legszuperebb apa is hibázik alkalomadtán. De emberek vagyunk, mindenkivel előfordul. A lényeg, hogy lásd be, ha megbotlottál, és dolgozz azon, hogy a jövőben ez ne forduljon elő.

Most pedig kezdjük el szépen egyenként kivesézni a fenti néhány gondolatot. Nyugi, nemcsak érzelmi “rizsa”, meg filozofikus szellemi maszturbálás lesz a könyvben, hanem tengernyi azonnal használható, kézzel fogható tanács és tudás is, de hidd el, az érzelmek kezelésére és annak hátterére is szükséged lesz apaként.

De haladjunk csak szépen sorjában: a következő fejezet a családtervezésről, gyerekvállalásról, házasságról fog szólni. Úgy érzem, muszáj erről is írnom, mert manapság nagyon elszaladt a ló az emberekkel: sokan orrba-szájba házasodnak, elválnak, gyereket csinálnak, aztán szakítanak, és egyre több a csonka család, az egyedülálló szülő és a felelőtlenül cselekvő felnőtt. Ezt pedig a gyerekek mellett egyértelműen az apukák szívják meg leginkább.

Persze rengeteg embert ismerek én is, aki elvált, vagy egyedülálló szülő, és a fentiekkel nem azt akarom mondani, hogy ők mind felelőtlenek volnának (sőt, sokszor épp ellenkezőleg), de tény, hogy manapság az emberek nem mindig mérlegelik a kockázatot, mielőtt életbe vágó döntéseket hoznának. Ezekért később viszont súlyos árat kell fizetni.

2. Fejezet: Családtervezés

Nem akartam nagyon vészjósló hangulatban indítani ezt a könyvet, de van itt pár dolog, amit muszáj megemlítenem.

Az első és legfontosabb, hogy A GYEREKVÁLLALÁS EGY ÉLETRE SZÓL, ezért jól gondold meg, hogy mit csinálsz, mikor és kivel vágsz bele! Óriási a felelősséged, mert a számodra legfontosabb emberek életéről döntesz - szó szerint és átvitt értelemben is - ezért jobb, ha nem könnyelműsködsz, és tudod, hogy mit teszel, mert az ezzel kapcsolatos döntéseidet nem lehet visszavonni. Megmásítani is csak súlyos követ-kezmények árán. Lássunk tehát néhány fontos kérdést a családtervezéssel kapcsolatban!

Ki szüljön nekem gyereket?
Nos, ez a 40 milliós kérdés, és erre csak te tudhatod a választ. Adok viszont neked egy jó tanácsot, ami nálam mindig bevált. Akármilyen is most az életed, akárkivel vagy, akármikor akarsz gyereket a közeli, vagy a távolabbi jövőben, tedd fel magadnak most azonnal az alábbi kérdést: “Mit tennék, mit reagálnék, ha most elém állna a kedvesem, és bejelentené, hogy gyereket vár tőlem?” Ha a válaszod az, hogy “Örülnék”, akkor valószínűleg megvan a nyertes :). Ha a válaszod az, hogy “Örülnék, de az időpont/pénz/munka/lakás, stb. még nem ideális, de megoldjuk!”, akkor szintén megtaláltad. Legalább is jó eséllyel.

Ha viszont összeszorul a gyomrod a kérdésbe belegondolva, és a válaszod az, hogy “Pánikszerűen menekülnék!”, akkor nagyon vigyázz, hogy ne csinálj neki gyereket! Tudom, hogy ehhez két ember kell, de főként a férfiakon múlik, hogy mi hová kerül, miközben örömködnek a kedvesükkel. Legyetek együtt, amíg úgy érzed, hogy jó vele, de valószínűleg nem ő lesz az igazi.

Persze ez nem egy 100%-ig pontos útmutató, és ismét felhívom a figyelmedet, hogy semmiért nem vállalok felelősséget, amit leírok a könyvben, de nekem ez vált be. Az is segít, ha folyamatosan figyeled az érzéseidet, és a legbelsőbb meg-érzésedet a pároddal és magaddal kapcsolatban. Hidd el, az nem fog átverni, és megmutatja, hogy mi tegyél. Nekem legalább is bejött.

Volt már ilyen és olyan válaszom is a fenti kérdésre, és az lett a gyermekeim anyja, akinél pozitív volt a megérzésem. Akinél pedig nem volt jó, azzal nem kötöttem össze az életemet. Végeredményben tehát eddig nincs okom panaszra :).

Mikor vágjunk bele a családalapításba?
Ha a végletekig biztos vagy abban, hogy megtaláltad azt, akit kerestél, aki a gyermekeid anyja lesz, akkor a következő kérdés a “mikor”. Erre azt szoktam mondani, hogy amikor eljön az ideje. Ezt is fogjátok érezni, tudni, és azt fogjátok mondani, hogy akkor gyerünk, csapjunk bele, amint itt az idő.

Hadd áruljak el még valamit: nincs olyan, hogy tökéletes időpont. Ha tehát arra vártok, hogy megjöjjön a jobb állás, a fizetésemelés, tudjatok venni egy nagyobb házat/lakást, nagyobb kocsit (vagy egyáltalán bármilyen kocsit, lakást), akkor nem biztos, hogy érdemes tovább várni. Manapság egyébként is elhúzzák a családalapítást sokan (én is harminc alatt szerettem volna apa lenni és néhány hónap híja volt csak, hogy nem csúsztam ki belőle), és nem biztos, hogy egészségügyileg ez jó döntés (főleg a hölgyek esetében), illetve nem biztos, hogy 60 éves akarsz lenni az elsőszülötted szalagavatóján :).

Azaz ha csak valamilyen külső körülményre vártok, akkor nem biztos, hogy tovább kell, mert nincs olyan, hogy tökéletes időpont. De ismét hangsúlyozom, ezt a döntést alaposan mérlegeljétek, mert jól meg kell gondolni a “mikor”-t is, és visszatessékelni már nem lehet a babát, hogy ugyan pihenjen már még anya hasában egy-két évet…

Bekössem-e a fejét a kedvesemnek előtte?
Manapság sokan eléggé szabatosan fogják fel a házasság intézményét, és ez szerintem nagy hiba. Nem azért gondolom így, mert maradi lennék, hanem mert igenis van értelme, szerepe a házasságnak az ember életében.

De miért is érdemes összeházasodni? Nos, először is, jogilag összeköt benneteket: innentől közös a vagyon, közös a gyerek, közös a háztartás, közös a felelősség, stb., nem lehet egy gyors szakítás után lelépni, mert a válás egy jóval hosszabb, nehezebb folyamat. Hidd el, tudom, mert túl sokat láttam már magam körül…

Másodsorban pedig az esküvő egy hatalmas közös próbatétel, az első a sorban. Viszont innen még mindig könnyebb visszatáncolni, vagy semmissé tenni az egészet, mint egy-két-három gyerek után. Így tehát az is kiderül, hogyan bírjátok együtt a kihívásokat, hogyan birkóztok meg a nehézségekkel. Hidd el, egy esküvő semmiség a gyerekneveléshez képest, de azért mégsem olyan apróság ám.

Egy menyegző rengeteg pénzbe kerül, és akár ti rakjátok rá össze a zsét, akár a szüleitek, azt bizony elő kell teremteni, és megkeresni sokszor ugyanolyan nehéz, mint odaállni Apu és Anyu elé és azt mondani, hogy pengessenek már ki pár százezret/milliót egy napra, amikor mindenki az ő kontójukra fog zabálni, meg piálni.

Emellett meg kell oldani, hogy lehetőleg mindenki jól érezze magát: ki hova üljön, kit miért hívjunk meg, vagy miért ne, szóval kiderül, hogy a két család hogyan illik össze, illetve mit szólnak a párodhoz a rokonok.

Emellett pedig ország-világ, barátok, rokonok, ismerősök előtt kijelentitek, hogy innentől ti egymással szeretnétek élni, holtomiglan-holtodiglan, ásó, kapa, nagyharang. Tudom, hogy sokak számára ez már nem jelent semmit, de szerintem ez egy nagyon komoly ígéret, amit illik betartani…

Szóval erre a kérdésre egyértelmű igen a válasz: házasodjatok össze, mielőtt gyereket vállaltok!

Ha esetleg megrémiszt a házasság gondolata, akkor érdemes eltöprengened azon, hogy AKARSZ-E EGYÁLTALÁN GYEREKET? Hidd el, a gyerekvállalás sokkal nagyobb elköteleződés, mint örök hűséget fogadni valakinek.

Akkor hajrá, csináljunk gyereket!
Ez szokott Apu kedvenc része lenni, ugyanis, hát, tudod, hogy mit kell csinálni… Szexelni, méghozzá sokat. Ilyenkor van az, hogy az esetleg kisebb étvágyú leendő anyukák is bárhol, bármikor begerjednek, aztán az ember sokszor már alig bírja “szuflával”.

Azonban hadd adjak egy-két jó tanácsot: először is nem érdemes minden nap egymásnak esni, ugyanis a hímivarsejtek termelésének csúcsa 48 óra. Azaz, miután kiüríted a tárat, ennyi idő kell, hogy a legtöbbet termelje és tárazza be ismét a szervezeted. Érdemes Anya ciklusát is figyelembe venni, ugyanis...

Folytatás az ebookban 😉

© 2019 Hasulyó Péter - Minden jog fenntartva!

Legyen az enyém a teljes kockázat!

Ha megveszed és elolvasod a könyvet, de utána úgy érzed, hogy semmi hasznosat nem adott neked, akkor csak írj egy e-mailt, és visszafizetjük a könyv árát…
…A teljes árat kérdések, feltételek és rosszmájú megjegyzések nélkül. Nincs harag: van az úgy, hogy nem azt találod, amit kerestél…

RENDELD MEG A KÖNYVET

Az alábbi megrendelő űrlapon kiválaszthatod a könyvet megrendelésre. Az űrlapot kitöltve a fizetés beérkezése után már olvashatod is a könyveket teljes terjedelmükben. Nincs más dolgod, mint megadni a megrendeléshez és a számla kiállításához szükséges adataidat és rákattintani a “Megrendelem” gombra.

Barion

A Barionos vásárlás esetén Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni. A “Megrendelem” gombra kattintva a rendszer átirányít a Barion honlapjára, ahol a Barion-fiókod, vagy a bankkártyád segítségével kényelmesen és biztonságosan kifizetheted a rendelésedet, és az összeg beérkezése után automatikusan kiküldi neked a rendszer a könyvet a számlával együtt a megadott e-mailfiókodba. A Barion egy kiváló rendszer, nagyon szeretjük mi is és a vásárlóink is, azonban arra érdemes számítanod, hogy kicsit lassabban történik a tranzakció, mint amire a legtöbben számítanak, ezért érdemes egy kicsit többet várni a “töltőképernyő” fölött, mielőtt megszakítanád a tranzakciót arra gondolva, hogy nem működik a rendszer. Hidd el, működik, csak több idő kell neki. A Barion az év 365 napján a nap 24 órájában működik.

Banki átutalás

A jó öreg banki utalás, ami kicsit nehézkesebb az előbbinél és egyre kevesebben használják, de ha te így szeretsz fizetni, megadjuk erre is a lehetőséget. A megrendelő űrlap kitöltése és a “Megrendelem” gombra kattintás után a rendszerünk egy díjbekérőt állít ki és küld ki az általad megadott e-mailcímre. Ezt utalással kiegyenlítve a fizetés beérkezése után küldjük neked a könyvet és a számlát. A banki tranzakció csak munkanapokon banki nyitvatartás alatt működik, és az egyes bankok között akár egy-egy napig is vádorolhat a pénz, így az utalás elküldése után kis türelmedet kérjük. Ha nem vagy biztos valamiben, nyugodtan írj nekünk emailt a lent megadott emailcímre.
NAGYON FONTOS, HOGY A KÖNYV JELENLEG CSAK EBOOK-KÉNT ÉRHETŐ EL, NYOMTATÁSBAN NEM JELENT MEG! (Ez természetesen a jövőben változhat.)

Kérlek figyelj rá, hogy a megfelelő ebookot jelöld ki megvásárlásra az űrlap kitöltésekor!

Természetesen megveheted a többit is, ez esetben viszont azokat is be kell jelölni!
Az ebook pdf formátumban elérhetők, így okostelefonról, tabletről, laptopról, ekönyv-olvasóról és bármi egyéb, szöveges fájlt megjeleníteni képes eszközről tökéletesen olvasható.
Ha a sikeres megrendelés után nem találod a könyvet (előrendelés esetén a tájékoztatót) és a számlát (esetleg a díjbekérőt) tartalmazó e-mailt a levelezőrendszered beérkezett üzenetei között, akkor kérlek, nézd meg a Promóciók, Frissítések, vagy a Spam mappában is, mert előfordulhat, hogy a túlbuzgó levélszemétszűrő rossz helyre irányítja. Így biztosan el fog jutni hozzád a számla és a könyv(ek) is. A későbbi levelek is ide érkezhetnek, így ha nem találod őket, nézz be ezekbe a mappákba ismét.
Ha bármi problémád, kérdésed van a megrendeléssel, fizetéssel kapcsolatban, akkor kérlek írj egy emailt a hasulyo.p@gmail.com címre!
Ha érdekel a sorozat első része, esetleg szeretnéd valami különlegessel és hasznossal meglepni várandós kedvesedet, akkor mindenképp vedd meg a “Segítség, anya leszek!” című ebookunkat is, ami tökéletesen felkészíti őt a várandósság, szülés és gyermeknevelés kihívásaira. Csak pipáld be azt a könyvet is rendeléskor!
Ha érdekel a sorozat második része is, a “Segítség, anya lettem!” című ebook, amelyben a babák és a kisgyermekek fejlődését, és az ezzel járó kihívásokat vesszük górcső alá fél éves kortól három éves korig – úgymint a dackorszakot, a testvérféltékenységet, a bölcsődébe, óvodába járást és hasonlókat – akkor nincs más dolgod, mint a másik könyvet is bekattintani az űrlapon és együtt megvásárolni a őket.
Ez egy hétköznapi nyelvezetű, lényegre törő, őszinte, hiteles könyv, ami kipróbált, tapasztalati tudást ad át. Kétgyermekes, gyakorló apuka írta, akinek igencsak “kijutott” a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos kihívásokból, így a legtöbb kérdésedre megnyugtató választ fog adni.
Tudom, hogy tele vagy kétségekkel. Engedd meg, hogy eloszlassam őket!
Tudom, mekkora eufória gyereket várni. Abban szeretnék neked segíteni, hogy ez ne csak az első rosszullétig, vagy a harmadik ébren töltött éjszakáig tartson.
Köszönöm, hogy egy kicsit én is részese lehetek annak a csodának, amit a gyermeked jelent számodra.