A „maradj otthon és ne menj sehová” felhívás minden családot egy új élethelyzet elé állít. Nincs suli, nincs ovi, nincs bandázás. Az egyke gyerek unatkozik, a testvéresek pedig “ölik” egymást…

Ideig-óráig lefoglalhatja őket a mesenézés, elektromos kütyük, de miért ne használnánk ki ezt az időt arra, hogy EGYÜTT valami igazán mókásat, szórakoztatót csináljunk, amit egy “átlagos” hétköznapon nem tudnánk megtenni.

Iktass be minden napra egyet az alábbi kézműves foglalkozásokból, mellyel mindamellett, hogy lefoglalod, még játszva fejlesztheted is!

Melyik gyerkőc ne szeretne rajzolni, festeni, színezni, gyurmázni, ám ha ezeket már unja, próbálkozhatunk az életkorának megfelelő társasjátékkal, kirakóval vagy az alábbi, otthon is elkészíthető logikai játékokkal.

Nagyon fontos, hogy az elkészült remekműveket állítsuk ki a polcra, tegyük a hűtőre, üzenőfalra, tudassuk gyermekünkkel, hogy milyen büszkék vagyunk rájuk és az elkészült munkájukra is! 

Ha gyerkőcünk már unja a kifestőket, akkor fogjunk egy fehér rajzlapot, kérjük meg csemeténket, hogy fesse ki egy tetszőleges színűre, majd pedig egy másik színnel fesse be a tenyerét vagy lábát, és nyomja a papírra. Az így elkészült lenyomatot a fentiek szerint ki is díszíthetjük. 
Csak szólok, egynél nincs megállás! wink

Nyomdázás kicsit másként! smile

Ha valami okból kifolyólag ki kell mozdulnia anyának vagy apának otthonról, akkor feltétlenül szedjen pár kavicsot vagy követ, hiszen ezeket is nagyon szépen ki lehet díszíteni vízfestékkel vagy temperával. 

Csigabigát rajzolni szerintem mindenki tud, ehhez a feladathoz másra nem is nagyon lesz szükség részünkről. Rajzoljunk meg 5 db csigát (lehetőleg keményebb papírból), mindegyiket lehet másféle arccal, vágjuk ki, kenjük be a házát egy kevés ragasztóval, majd kérjük meg gyermekünket, hogy díszítse ki. Tehetünk elé magokat, fűszereket (bors, szemes kukorica, bab) de használhatunk Tic-Tac-ot, cukorkát, akármit, a fantáziánkra van bízva.smile

Nálunk a popcorn az egyik legkedveltebb nasi, de nem csak evésre használhatjátok. Rajzoljatok egy terebélyes fát a fenti ábra szerint, majd ragasszatok rá kukoricát, végül vékony ecsettel fessétek be tetszőleges színűre. 
Természetesen néhány szem kerülhet a bendőkbe is!wink

Magokból, babból, kukoricából ilyen jópofa virágokat is tudtok készíteni! tongue-out

A következő feladathoz csupán egy kis gyurmára, tésztára és lukas müzlire van szükségetek, és már kezdődhet is a móka!

Ezt imádni fogják a csajok! 

Ezt pedig a fiúk! 

Szerintem mindenkinél lapulnak ilyen színes kis labdák, amiket valószínűleg már eldugtunk a gyerekek elöl a szekrény legmélyebb zugába, és csak nyáron a kerti medencébe szeretjük szórni….
Most viszont elővehetjük, ugyanis a fenti logikai játék egyik kulcsfontosságú eleme. Garantáltan lekötjük vele csemeténket/csemetéinket, és mellette a színeket is gyakorolhatják! 

Ha pedig már unalmas a célbadobás, akkor jöhet a célbalövés!wink

Ha pedig érdekel, hogy hogyan tudod könnyebbé tenni a mindennapjadat kisgyermekes szülőként, hogyan kezeld a hisztiket és a dackorszakot, akkor mindenképp olvasd el a “Segítség, anya lettem!” című ebookunkat, amit ide kattintva érhetsz el!