Szeretettel köszöntelek a blog olvasói között!

Miről olvashatsz majd itt? 

 Az első bejegyzésben egy rövid bemutatkozást találsz rólam, és az e-könyv megszületéséről. A későbbiekben pedig nagyon izgalmas, érdekes témákat fogok boncolgatni (szakemberek bevonásával) melyek minden leendő édesanyát érdekelhetnek. 

Hasulyóné Kozár Bernadett vagyok, két csodálatos gyerkőc büszke édesanyja. Mielőtt főállású édesanya lettem, egy városi televíziónál dolgoztam marketingesként.

Férjemmel az egyetemen ismerkedtünk meg, 2013. áprilisában kérte meg a kezemet egy csodálatos helyszínen, Erdélyben a Hargita tetején. 2015. május 30-án házasodtunk össze, majd ezt követően bele is vágtunk a babaprojektbe. 2015. októberében tudtam meg, hogy állapotos vagyok, azaz hamarosan édesanya leszek. Rengeteg kérdés motoszkált a fejemben, mindent tudni akartam és mindenre szerettem volna felkészülni az anyasággal kapcsolatosan. Igaz, most már tudom, hogy mindenre azért mégsem lehet. 🙂 A fentiekből gyorsan ki is derül, hogy igen pedáns vagyok. 🙂 


 

Első körben a könyvesboltokat céloztam meg, szerettem volna olyasmit olvasgatni, ami nekem szól, életszerű, gyakorlatias, és miután elolvasom, úgy érzem, hogy megnyugodtam, felkészültem (amennyire ilyenkor lehet), és magabiztosan állok az anyaság elé. Sajnos nem találtam ilyen könyvet. 

 

A kérdések pedig egyre csak gyűltek bennem és mint annyi leendő anyuka, én is folyton az internetet kezdtem bújni, így szinte feldolgozhatatlan, sok ellentmondást tartalmazó “információcunami” zúdult rám. Sok információt gyűjtöttem gyakorlottabb anyukáktól, mégis rengeteg mindent a saját bőrömön kellett megtapasztalnom. 

A kisfiam 2016. július 26-án született császármetszéssel. Az első fél év rengeteg kihívás elé állított. 

Az “általános” problémák mellett nehézségeim támadtak a szoptatással, de a tenni akarásom minden akadályt legyőzött. A kislányommal 2018. novemberében lettem állapotos. Ez a várandósság merőben más volt, mint az előző, ennek köszönhetően még több tapasztalatom lett a témában. Hatalmas dolognak tartom, hogy sok-sok küzdelem után végül természetes úton tudtam világra hozni a kislányomat 2018. július 14-én. 

Hiába a második gyerek, – és mondhatni már rutinos anyukának számítottam -, mégis számtalan új kihívással kellett szembenéznem az első hónapokban. 

 

Kétgyermekes anyukaként úgy éreztem, hogy rengeteg ismeretet szereztem, amit egy ebookban össze is foglaltam gyakorlatilag a korábbi önmagamnak illetve a most babájukat tervező vagy éppen várandós nőknek azért, hogy kevesebb félelemmel és szorongással, magabiztosabban ülhessenek fel életük legizgalmasabb és egyben legfélelmetesebbnek tűnő hullámvasútjára. 

 

2019. augusztusában indítottuk útjára a “Segítség, anya leszek!” című e-könyvet. Rövid idő alatt rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ami számomra egyértelműen azt bizonyítja, hogy tényleg egy olyan könyv született meg, amilyet én is szívesen olvastam volna, amilyenre tényleg szükség van! Természetesen itt még nem állunk meg. Már készül a könyv apukás verziója, mely leendő apukáknak szól, és amit az én drága férjecském ír. Annyit elárulhatok, hogy brutál kemény, és őszinte lesz, meg egy kicsit odamondós is. 

 

Addig is ajánlom figyelmedbe mindkét ebookomat: a Segítség, anya leszek! című kismamáknak és újszülött babák anyukáinak szól, a Segítség, anya lettem! pedig fél és három év közötti gyerekek szüleinek.